Atelier Souffriau is een familiaal Belgisch bedrijf dat het vakmanschap wil terugbrengen in de vleessector. Veel slagerijen – of beenhouwerijen, zoals ze in Vlaanderen ook wel genoemd worden – kiezen voor gemak. Zo niet Atelier Souffriau die de kunst van het beenhouwerschap omarmt en via hun 25 winkels in Vlaanderen steeds meer consumenten ervan weet te overtuigen om te kiezen voor vlees dat op locatie versneden en geprepareerd wordt. Waarom? Omdat je het kwaliteitsverschil kunt proeven.

Zoektocht naar perfectie

In die opmars vormt kwaliteitsadviseur Jens Libbrecht een belangrijke schakel. De laatste verandering die hij doorvoerde, betreft de bewaking en controle van de kwaliteit van het verpakte voedsel in de slagerswinkels. Jens: ‘We gebruiken daarvoor een mobiele gas analyzer die de O2- en CO2-waardes binnen de verpakkingen meet. Dit is een eenvoudige manier om de kwaliteit te bewaken, maar van het apparaat dat we gebruikten, was de naald al meerdere keren afgebroken. Ook was het toestel best zwaar en vergde het aflezen en interpreteren van de geregistreerde waarden aardig wat kennis en ervaring. Toen we een extra analyzer nodig hadden, zijn we opnieuw kritisch gaan kijken naar alternatieven.’

CheckPoint 3 Premium

‘Gullimex deed ons een interessant voorstel: de CheckPoint 3 van Mocon Dansensor. Dit is een geavanceerde, lichte gasanalyzer die dankzij een zeer flexibel naaldje minder kans heeft af te breken of foutieve waarden af te lezen. Je kunt de CheckPoint bovendien zo instellen dat het meetresultaat visueel wordt gemaakt met een kleur: goed (groen) of fout (rood). Wij vonden vooral de Premium-versie die Gullimex ons liet zien interessant vanwege de opslagcapaciteit van 1 miljoen datalogs. Die is met name handig omdat onze toestellen gedurende de week van winkel tot winkel gaan. Elke vestiging heeft eigen wifi-netwerken en poorten en het heeft onze voorkeur alle data één keer per week op ons hoofdkantoor uit te lezen. Na een duidelijke demonstratie van Gullimex in een van onze winkels hebben we gelijk de knoop doorgehakt: dit moest ‘m worden.’

Meer gemak en meer controle op kwaliteit

‘Het gebruik van de CheckPoint 3 wijst zich vanzelf. Onze adviseurs selecteren eerst de gebruiker en daarna het meetprogramma. Een verpakking met rundvlees moet namelijk meer zuurstof bevatten dan een portie spaghettisaus. Kleurt de analyzer rood, dan overschrijdt de gemeten waarde de norm. De adviseur weet dan wat zijn vervolgstappen zijn. De analyzer is ook nog eens erg efficiënt. Eén meting duurt 30 seconden dus in 5 minuten heb je 10 metingen gedaan. Maar zeker zo belangrijk is dat ik met deze oplossing van Gullimex beschik over een schat aan data op basis waarvan we zowel incidenten als patronen kunnen achterhalen en onderzoeken. Ik heb hierdoor veel meer controle over de kwaliteit in onze winkels.’

Persoonlijke ondersteuningen efficiënte kalibratie

Ook over de samenwerking met Gullimex toont Jens zich tevreden. ‘Gullimex biedt ons producten die gemak opleveren en zijn ook nog eens heel toegankelijk. Als ik mijn accountmanager bel met een vraag of een probleem, verwijst hij nooit door naar een collega, maar lost het zelf op. Het is dus geen doorschuifverhaal; je wordt gewoon geholpen door de persoon die je is toegewezen. Verder zitten we elk (half) jaar bij elkaar om de samenwerking te bespreken. Dat deden we al, want we maken ook gebruik van RmoniWeb.'

Veelgestelde vragen

Onderwerp 1

Question 1

Answer

Question 2

Answer

Question 3

Answer

Onderwerp 2

Question 2

Answer

Question 2

Answer

Question 3

Answer

Onderwerp 3

Question 3.1

Answer

Question 3.2

Answer