Hoogwaardige meetinstrumenten
Hoogwaardige meetinstrumenten
Gullimex biedt een ruim aanbod aan hoogwaardige meetinstrumenten voor verschillende toepassingen. Denk hierbij aan ATP- en bioluminometers, frituurvetmeters, hygrometers, PCR-systemen, penetrometeres, pH-meters, refractometers en zoutmeters. Deze worden hieronder allemaal kort beschreven.
ATP- en bioluminometers
Hygiëne is overal belangrijk. In de Food, Food Industry en Medical sectoren is het essentieel om regelmatig grondige hygiënecontroles uit te voeren. Hierbij is het van groot belang om een nauwkeurige ATP-meting uit te voeren. Dit kan worden gerealiseerd met behulp van een ATP-meter om de effectiviteit van het reinigingsproces te verifiëren.
Frituurvetmeters
Om de kwaliteit van het frituurvet te bepalen, kunt u gebruik maken van een frituurvetmeter. Een kwalitatief goede en betrouwbare frituurvetmeter van het merk Ebro zorgt voor het mooiste en meest krokante bakresultaat. U meet uiterst snel en nauwkeurig de kwaliteit van de frituurolie. Dit apparaat geeft precies aan of de frituurolie goed is, bijna aan vervanging toe is of dat het vervangen moet worden.
Hygrometers
Met de Ebro TFH 610 Hygrometer houdt u de relatieve luchtvochtigheid nauwkeurig in de gaten en heeft u de mogelijkheid om in te grijpen als de lucht te droog of te vochtig is. Op het display leest u eenvoudig de luchtvochtigheidsgraad en de temperatuur af, maar ziet u ook een waarschuwing van de thermometer als deze te hoog of te laag zijn.
PCR-systemen
Over de hele wereld wordt vertrouwd op Hygiena BAX systemen. Hierin wordt de “polymerase chain reaction” gebruikt om ongewenste bacteriën in grondstoffen, eindproducten en omgevingsmonsters op te sporen. Denk hierbij aan PCR-testen op onder meer E.coli of salmonella.
Penetrometers
Om het juiste oogsttijdstip van bijvoorbeeld een appel of peer te bepalen, is een penetrometer voor fruit onmisbaar bij het bepalen van de rijpheid. Om de betrouwbaarheid en de kwaliteit van het fruit te garanderen, is het zeer belangrijk om te weten wanneer het fruit precies geplukt moet worden.
pH-meters
Voor voedselproducenten is het van cruciaal belang om de veiligheid en kwaliteit van voedingsmiddelen te garanderen. Een essentieel aspect hiervan is het meten van de pH-waarde van de producten. Naast temperatuurmetingen is het bepalen van de zuurgraad een van de belangrijkste indicatoren voor de kwaliteit en veiligheid van levensmiddelen. Daarnaast speelt de zuurgraad een rol bij het bepalen van de houdbaarheid.
Refractometers
Door middel van een refractometer wordt het suikergehalte in een suikeroplossing gemeten. Dit gebeurt door middel van de lichtbrekingsindex. Deze index van de gemeten vloeistof wordt omgezet in de schaalverdeling Brix.
Zoutmeters
Met de SSX 210 van Ebro meet u het relatieve zoutgehalte in vloeistoffen en zachte levensmiddelen, zoals vlees, worst, kaas, salades, etc. In dit geval meet de zoutmeter de elektrische geleidbaarheid, afhankelijk van het zoutgehalte.