Burgerbar was vijftien jaar geleden een van de eerste gourmet-burgerbarketens in Amsterdam. Hier werkten ze met natuurlijke ingrediënten en draaiden ter plaatse alle burgers van vers vlees. Anno 2023 zijn er 7 locaties in Amsterdam, en daarnaast vestigingen in Den Haag en Utrecht. Nog altijd werken ze volgens dezelfde basisprincipes, met als enige verschil dat er nu een centrale productiekeuken is waar vanuit alle vestigingen worden geleverd.

Klantbehoefte

De hygiëneregistratie bij Burgerbar gebeurde een lange tijd traditioneel op papier. Laura Losada, Finance Manager bij Burgerbar: “We hadden overal losse lijsten voor: hygiënelijsten, temperatuurlijsten, schoonmaaklijsten. Bij de goederenontvangsten moesten we handmatig de temperatuur controleren, zowel in de koelingen als in de vrachtwagen.”

“Als we toen wilden weten wat er op een bepaalde datum is gebeurd was dat een enorm zoekwerk. Bovendien was je sterk afhankelijk van de nauwkeurigheid van individuele medewerkers. Daarnaast raakten papieren lijsten wel eens zoek of werden er waarden verkeerd genoteerd.”

Voldoen aan hygiëneprotocollen is niet de leukste taak, maar voor horecaondernemers wel een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering. Werken met de HACCP-registratietool RmoniWeb van Gullimex maakt het registreren en bijhouden eenvoudiger en overzichtelijker. Laura: “Een belangrijk onderdeel is dat nu alles overzichtelijk digitaal georganiseerd is: alles staat nu op één plek.”

Oplossing

Dankzij het registreren van alle informatie in de HACCP-registratietool RmoniWeb is alles nu online te volgen. “We hebben slimme thermometers en sensoren geïnstalleerd in onze auto’s en in de koelingen op locatie”, aldus Laura. “Zo kunnen we de actuele temperatuur en de temperatuurgeschiedenis in de app controleren. Als er op enig moment iets mis is met de koeling, krijgen we direct een melding en kunnen we er iets aan doen. In het verleden is het wel eens voorgekomen dat de koeling kapot ging en dat we al het vlees moesten weggooien. Dat is een grote financiële verliespost. Nu gebeurt dat niet meer, want zodra de temperatuur te hoog of te laag wordt, krijgen we een melding en kunnen we à la minute ingrijpen.”

Het systeem werkt zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief. De thermometers maken automatisch verbinding met de app op de tablet, dus medewerkers hoeven alleen op ja of nee te drukken en de temperatuur wordt automatisch in de lijst opgeslagen.

Resultaat

Door de overstap van papieren HACCP-lijsten naar geautomatiseerde digitale registratie van Gullimex besparen ze bij Burgerbar geld en tijd. Laura: “We hebben geïnvesteerd om dit proces beter te borgen en tegelijkertijd makkelijker te maken. Dankzij RmoniWeb kunnen we alle wettelijke verplichte registraties nu op een zeer eenvoudige manier organiseren. Het heeft onze manier van werken drastisch veranderd en we besparen er tijd en geld mee.” “Bij Burgerbar krijgen we regelmatig controles van inspectiebureaus en die kunnen we nu dus heel eenvoudig inzicht in onze hygiënedata geven.”

Referentie

"Werken met RmoniWeb heeft onze manier van werken drastisch veranderd: en we besparen er tijd en geld mee"

- Laura Losada, Finance Manager

Veelgestelde vragen

Onderwerp 1

Question 1

Answer

Question 2

Answer

Question 3

Answer

Onderwerp 2

Question 2

Answer

Question 2

Answer

Question 3

Answer

Onderwerp 3

Question 3.1

Answer

Question 3.2

Answer